Juryrapport Corso Valkenswaard

Foto: website buurtschap Stadsebergen
27 okt 2014 /

In algemene bewoordingen is er vanuit de jury veel lof voor de bouwers en ontwerpers voor de hoge kwaliteit die dit jaar geboden is in het corso. Naast de complimenten wil de jury ook opmerkingen plaatsen over wat er beter had gekund.

Bij de winnaar Hazestraat wordt gerefereerd aan de zakdoekjes die ook bij de Brabantsedag in Heeze een tweetal weken vooraf ook gebruikt zijn. De jury besluit deze niet mee te nemen in haar oordeel omdat men niet weet wie er als eerste met dit idee is gekomen. Uiteindelijk heeft het aanzicht van veraf de doorslag gegeven dat Hazestraat tot winnaar is uitgeroepen.

Buurtschap Oruva krijgt te horen dat de 3D-printtechniek zonde van de tijd was: “Het gebruik van 3D‐printtechniek is vernieuwend, maar leek ons nogal overbodig, zo’n groot masker is ook prima uit ijzer te vormen. Beetje jammer van de tijd en moeite, maar lof voor het durven uitproberen van iets nieuws!

Bij Stadsebergen wordt geschreven dat uiteindelijk het gevoel net de doorslag heeft gegeven waardoor Hazestraat op plek 1 is gekomen. In de jurytabel is dit echter niet terug te vinden, en krijgen Hazestraat en Stadsebergen hetzelfde puntenaantal in de categorie ‘beleving’.

Klik hier voor het Juryrapport »
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]