Kerkakkers bouwt in 2015 ‘Bouillabaisse en Plastique’

05 mrt 2015 /

Update #1

Buurtschap Kerkakkers heeft na de titel ‘Bouillabaisse en Plastique’ nu ook het ontwerp gepresenteerd .

‘Boulliabaisse en Plastique’ verbeeldt een school vissen waarvan de vinnen van plastic zakken zullen worden gemaakt (plastic quilts). Deze zakken zijn door de leden van ons buurtschap in het afgelopen jaar verzameld. Niet alleen wordt zo onze wegwerpcultuur zichtbaar gemaakt maar linkt het direct aan de “Plastic soep” welk een groot probleem vormt voor onze zeeën en oceanen en uiteindelijk ook voor ons mensen. Een tweede wagen is een gigantische soepterrine waarin een heerlijke ‘Boullabaisse en Plastique’ wordt bereid. (Plastic) Koks zullen tijdens de parade porties uitserveren aan het publiek.

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit zijn hoofdzakelijk plastic tasjes. Door verwering, zonlicht en golfslag valt dit plastic uit elkaar in kleine stukjes en verandert ons zeewater in een wereldwijde soep van microplastics ofwel; ‘Plastic Soep’. Dit leidt tot ernstige verontreiniging. Allerlei dieren die in of van de zee leven zien dit plastic afval en microplastics voor voedsel aan. Hiermee dringt het vaak giftige afval onze eigen voedselketen binnen, want voor méér dan de helft van de wereldbevolking is de oceaan de voornaamste voedselbron.

Deze zomer serveert buurtschap Kerkakkers u een overheerlijke ‘Bouillabaisse en Plasitque’. Schuift u dus gerust aan voor een portie! Wij wensen u alvast…. Bon appétit!


Bron

Ontwerp Info

Titel:

Bouillabaisse en Plastique

Groep: Valkenswaard Kerkakkers


Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]