Kinderen van Basisschool bouwen Proppencorso

Foto: Henk van Benthem / Brederwiedekrant.nl
18 okt 2013 /

"Meer dan tweehonderd bezoekers op school in Sint Jansklooster"

Net als het jaarlijkse Theatercorso in dezelfde plaats wordt p basisschool de Eben Haëzer in Kadoelen het jaarlijkse Proppencorso gehouden. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 bouwen de wagens voor het Proppencorso, inclusief muziek & verlichting, welke vervolgens een parcours afleggen door de wandelgangen van de school.

proppencorsoMet propjes van crêpe papier wordt een geheel eigen corso beleefd op de basisschool. Maar liefst 50.000 propjes in een vierkante meter worden hiervoor gebruikt. Op het Proppencorso kwamen opa’s, oma’s, ooms, tantes, vaders, moeders. Meer dan tweehonderd bezoekers lieten zich door de leerlingen van groep 7 en 8 verrassen.

De grote winnaar van het Proppencorso was Aurelia Westhuis met haar wagen “de Aurelia Vlinder”. De tweede plaats ging naar groep Tree met de wagen “spreekwoorden….letterlijk”. Op de derde plaats eindigde de groep Flower Girls (zie foto) met de creatie “Abracadabra”.

Er werd ook een heuse Verlichtingsprijs uitgedeeld. Hiervoor gingen alle lichten in de wandelgangen uit zodat de verlichte creaties er mooi uit kwamen.

Website: www.ebenhaezer-kadoelen.nl/


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]