‘Kuikentje Piep’ (Dahleo op bezoek bij…)

02 mei 2013 /

"Ze kwamen op het idee om een wagentje te gaan maken over het liedje ‘Kuikentje Piep’"

Dahleo, de CorsoKIDS mascotte, gaat regelmatig langs bij kinderen die komend jaar aan het corso willen gaan deelnemen. Deze week was Dahleo op bezoek bij Quinty (13), Lisanne (12), Wesley (11), Phaedra (8) en Maaike (8). Met z’n vijven zijn ze van plan om dit jaar CorsoKID te worden.

Ze kwamen op het idee om een wagentje te gaan maken over het liedje ‘Kuikentje Piep’ en zijn daarom al druk aan het tekenen geweest. Omdat ze sommige dingen toch een beetje lastig vonden, hebben ze hulp gevraagd aan Martijn Jansen. Hij zit net als de vader van Quinty, bij corsogroep Geschud(t)-Lora en kwam de kinderen helpen bij het ontwerpen van hun wagentje.

Met z’n zessen gingen ze om tafel zitten en Martijn gaf veel aanwijzingen en tips. Hij vertelde bijvoorbeeld hoe groot alles ongeveer moest worden en waar ze straks op moet letten als ze het wagentje gaan bouwen. Maar dat was niet alles: Toen het ontwerp af was, kwam Martijn op het idee om de tekeningen van Kuikentje Piep te laten zien aan het bestuur van groep Geschud(t)-Lora.

dahleoQuinty belde zelf met de voorzitter om te vertellen over het idee voor hun wagentje en dat vond ze best spannend. Gelukkig was dat nergens voor nodig, want het bestuur heeft hun idee goed gekeurd. Het wagentje mag dit jaar door de kinderen van Geschud(t)-Lora worden gemaakt, onder de naam Geschud(t)-Lora Kids. Maar dat betekent wel dat de kinderen hetzelfde traject moeten volgen als de volwassenen. Samen met Martijn en hun vader Hugo zullen de kinderen binnenkort beginnen aan de maquette van het wagentje en als het mogelijk is, wordt deze gepresenteerd tijdens de maquettepresentatie.

Deze zomer wordt het wagentje gebouwd op de locatie van de grote wagen en alle kinderen van de groep kunnen er aan meehelpen. Dahleo wenst deze CorsoKIDS veel succes en is erg benieuwd naar het resultaat!

Website: www.corsokids.nl
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]