Laatste editie varend corso Westland?

Foto: website Varend Corso
21 jan 2014 /

Recent werd het nieuwe thema ‘Op volle toeren’ van het varend corso vol trots bekendgemaakt. Nu blijkt dat de editie van 2014 wel eens het laatste corso kan zijn, mochten er geen nieuwe geldschieters gevonden worden. WOS-media meldt dat er voor 2015 nog geen nieuwe hoofdsponsor is gevonden.

De hoofdsponsor van de afgelopen jaren, zorgverzekeraar DSW, betaalde afgelopen jaren in totaal 45.000 euro, maar verlengt het sponsorschap niet. PR-man Jan Verheij zegt dat er gesprekken lopen met nieuwe sponsoren, maar dat er nog niks rond is. Afgelopen jaren is er een reserve opgebouwd waardoor in 2014 het corso gewoon kan plaatsvinden. Dat het corso afhankelijk is geraakt van 1 grote sponsor mag opmerkelijk genoemd worden in deze tijden. De organisatie staat inmiddels ook open voor meerdere sponsors, bijvoorbeeld drie voor 15.000 euro. De organisatie blijft wel voorzichtig met het toekennen van de naam ‘hoofdsponsor’ wanneer minder dan 45.000 euro gesponsord wordt.

Om kosten te besparen zijn er ideeën om de lunchpakketten van de vrijwilligers te laten vervallen en zal de open bar vervangen worden door systeem met polsbandjes of bonnen. Het evenement zegt vorig jaar in drie dagen ongeveer 450.000 bezoekers getrokken te hebben.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]