Laer-Akkermolen laat ‘Haute Cuisine ***’ niet bewegen

Foto: Stichting Bloemencorso Zundert – Gianni Ritchie
30 jun 2014 /

"Er moesten uiteindelijk te veel concessies gedaan worden"

Buurtschap Laer-Akkermolen heeft afgelopen week de knoop doorgehakt niet de bewegingen in de wagen te gaan verwerken die eigenlijk de bedoeling waren.

De borden met het eten zouden in eerste instantie gaan balanceren en wiebelen net zoals de bekende hondjes op de hoedenplanken. De buurt heeft besloten dat er teveel concessies gemaakt moesten worden o.a. met betrekking tot gewicht, veiligheid, anatomie etc..

Statement van het bestuur van Laer-Akkermolen.

Afgelopen donderdagavond heeft het bestuur in goed overleg met de ontwerpers Ivo en Oscar Dockx besloten om in tegenstelling tot wat eerst wel de bedoeling was de wagen ‘Haute Cuisine ***’ NIET te laten bewegen.

Ondanks dat wij als buurtschap veel ervaring hebben met beweging is inmiddels gebleken dat wij de wagen niet kunnen “wegzetten” zoals eigenlijk de bedoeling is. Er moesten uiteindelijk te veel concessies gedaan worden o.a. met betrekking tot gewicht, veiligheid, anatomie etc..

Tijdens de ontwerpkeuze hebben wij ons gerealiseerd dat het risico er in zou zitten dat wij de beweging niet waar zouden kunnen maken. Wij waren (en zijn nog steeds) van mening dat het ontwerp zo sterk is dat wij ook zonder beweging een hele mooie wagen op straat kunnen zetten.

M.vr.gr.
Het bestuur


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]