Uitgelicht: Lansink-Bluiminck

26 dec 2013 /

"En wat hij kan, dat kunnen wij ook zo dacht Hennie"

Al meer dan 40 jaar doet Lansink-Bluiminck mee aan het corso van Lichtenvoorde. Begon het ooit met de twee families van Hennie Lansink en Henk Bluiminck, inmiddels is het een grote groep van vrijwilligers van alle leeftijden en allerlei families. Een groep waar gezelligheid nog steeds de grootste drijfveer is, maar waar ook prestatie van belang is.

Weddenschap

De historie van Lansink-Bluiminck begint na de kermis van 1971. De schoonvader van Hennie Lansink, Toon Harbers, bouwde al jaren corsowagens. En wat hij kan, dat kunnen wij ook zo dacht Hennie. Een uitspraak die ook daadwerkelijk bij het woord gevoegd werd. Onder het genot van menig biertje werden in de daaropvolgende maanden de plannen verder gestalte gegeven. In 1972 reed de groep voor het eerst mee.
lansink2

De weg omhoog

Ruim tweeënhalf decennia werd er in de middenmoot meegedraaid tot vanaf 1998 de weg omhoog gevonden werd met de wagen ‘Met de meute met’, goed voor de publiekspijs. In 2000 werd de juryprijs behaald met ‘Te Pakken’, een grote vis die uit het water gehaald wordt door vijf vogels. De hieropvolgende jaren is Lansink-Bluiminck niet meer weg te denken uit de top 10 met meerdere topklasseringen bij jury, publiek en figuratie.

Niets te gek

De afgelopen tien jaar kenmerkt Lansink-Bluiminck zich door het bouwen van enorme gevaartes die vaak bol staan van beweging en figuratie. Hoogtepunt hierin was LOS, drie wagens met een totale lengte van ruim 35 meter en een grote hoeveelheid hydrauliek, pneumatiek en alternatieve materialen. Drie zaken die ook in de andere jaren volop werden toegepast. Om de hoge kosten die dit met zich meebrengt te dekken wordt er veel gewerkt op festivals en andere evenementen.
lansink3

Bouwlocatie

Vanaf 2006 bouwt de groep in een massieve witte tent aan de Oude Aaltenseweg in Lichtenvoorde. De tent met een vloeroppervlak van 40 x 10 meter heeft een veilige vaste steiger en biedt voldoende ruimte om de jeugd een eigen hoekje te geven voor hun jeugdwagen, want zonder jeugd geen toekomst.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]