Leerlingen Het Kompas winnen eerste prijs Frommelcorso Vollenhove

14 okt 2014 /

Vrijdagmiddag 10 oktober stroomde Zalencentrum De Burght vol met ouders, opa’s en oma’s en de leerlingen van de lagere groepen van de bassischolen uit Vollenhove. 25 creaties, versierd met crêpepapier in plaats van met dahlia’s, reden langs het enthousiaste publiek. De groepen hadden iets gedaan met het thema ‘zomer’.

Zo waren er onbewoonde eilanden met palmbomen, bijzondere campings en festivals uitgebeeld met de frommelwagentjes. De optocht vormde de afsluiting van een wekenlang bouwproces, waarin de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van de drie scholen in Vollenhove hard werkten aan een eigen wagentje.

Na afloop van de optocht was er de spanning: wie gaan er met de prijzen vandoor? Tijdens het juryoverleg konden de corsocreaties van de lagere groepen, de peuterspeelzaal en de kinderopvang worden bewonderd. Uiteindelijk kwam de jury na lang beraad terug naar de zaal, bouwde de voorzitter de spanning op en was het Dahliaprinses Roos Smit die de prijzen uitreikte.
frommelcorso_2014_2
De groep Salamander van basisschool Het Kompas won met het wagentje ‘Op Safari’ de Ereprijs van het Frommelcorso. De winnaars waren dolgelukkig en ontvingen naast een beker ook de grote wisselbeker. Tweede werd de groep Plak op die Propjes. De derde prijs ging naar de Supersnelle Propjesplakkers.

De V.V.V.V., de Brede School Vollenhove en de jonge wagenbouwers zelf kijken tevreden terug op het bouwproces en de geslaagde optocht. Op de zaterdagmorgen konden belangstellenden de wagentjes en andere corso-creaties nog eens rustig bekijken in De Burght. De wagens zijn inmiddels weer terug naar de bouwlocaties en na de herfstvakantie begint de sloop.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]