Leukste (optocht)dorp van Brabant

22 nov 2013 /

Bij het radioprogramma van Giel Beelen wordt van elke provincie het leukste dorp gezocht. Er wordt een shortlist gemaakt van vijf dorpen en dan kan er gestemd worden. Omdat er in Brabant, volgens Giel, veel te veel leuke dorpen zijn, is de shortlist vervangen door een longlist met daarop elf (alaaf?) dorpen.

Leuk dat bericht, maar wat heeft dat nu met corso te maken? Op de lijst zijn meerdere dorpen opgenomen die we hier van het CorsoNetwerk kennen, te weten, Zundert en Heeze. Prinsenbeek is in deze ook een bekende optochtplaats. Hier is ieder jaar een grote carnavalsoptocht te bewonderen. In Gelderland is het leukste dorp al gekozen. Hier kwam Lichtenvoorde als winnaar uit de bus, zoals op onderstaand fragment te zien is.

Zoals alle corsobouwers weten zijn corsogemeenschappen vaak erg enthousiast, creatief en fanatiek. Daarom zullen er komende week nog diverse oproepen komen om te stemmen op het leuke dorp van Brabant. Naast Zundert en Heeze zijn ook Baarle-Nassau, Elshout, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Leende, Liempde, Oirschot, en Prinsenbeek genomineerd.

Update:

Zoals we hier al op CorsoNetwerk hadden bericht zijn de optochtdorpen het allercreatiefste! Het hier vooraf genoemde trio van optochtdorpen wist uiteindelijk ook de meeste stemmen binnen te krijgen. Heeze won met meer dan tien miljoen stemmen, gevolgd door Prinsenbeek en Zundert. Natuurlijk ging het er hier niet helemaal eerlijk aan toe, maar de optochtdorpen wisten dit al eerder deze week erg te waarderen van elkaar. En de “strijd” was dan ook ludiek, creatief en natuurlijk met een vette knipoog. Paul Bastiaansen van het Zundertse corso en Dirk van Gaal van de Brabantsedag in Heeze waren te gast bij Omroep Brabant om hun dorp te promoten. Paul kenmerkte de optochtdorpen als dorpen met een sterke, gebonden sociale gemeenschap en dat het daarom geen verrassing was dat deze hoog zouden eindigen.

Eindstand:

1. Heeze (10.572.147 stemmen, 59,3%)
2. Prinsenbeek (7.122.820 stemmen, 40,0%)
3. Zundert (105.558 stemmen, 0,6%)
4. Heusden (13.024 stemmen)
5. Hilvarenbeek (2.494 stemmen)
6. Oirschot (2.276 stemmen)
7. Goirle (1.637stemmen)
8. Liempde (1.368 stemmen)
9. Elshout (1.045 stemmen)
10.Baarle-Nassau (968 stemmen)
11.Leende (704 stemmen)

Wil je weten hoe Heeze aan zoveel stemmen kwam. Het bedrijf Tableaux uit Heeze legt het uit op hun blog.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]