Licht aan de horizon bij de Zuiderburen

19 jun 2020 /

Waar in Nederland het een corsoloze zomer 2020 zal worden zijn onze zuiderburen terughoudender geweest met meteen alles af te blazen. Zowel het bloemencorso van Loenhout als van Sint Gillis bij Dendermonde zullen straks (als het mag) in September in aangepaste vorm verreden worden. Zonder wedstrijdelement maar met saamhorigheid voor de gemeenschap als basis.


Loenhout

Ondanks dat massa-evenementen verboden blijven tot eind augustus, is de organisatie van de Bloemencorso Loenhout hoopvol dat hun evenement op zondag 13 september op een veilige manier door kan gaan. Er wordt gereden zonder jurering. “De corso zal voornamelijk uitrijden voor de Loenhoutenaren zelf en niet voor de wedstrijd. Publiek is uiteraard welkom en doordat ons evenement in de open lucht plaats vindt, is het besmettingsgevaar nihil zolang iedereen de social distancing respecteert.”, aldus voorzitter Herman Verschraegen van Bloemencorso Loenhout.

“Onze wagenbouwers zijn het gewoon om tijdens de zomermaanden hun wagens te bouwen. Nu veel volk kiest voor een staycation, gaan er genoeg helpende handen zijn voor het bouwen van de praalwagens.”, zegt corso woordvoerder Dennis van der Meer.

Klik hier voor complete persbericht »


Sint Gillis bij Dendermonde

Voorzitter Dieter Mannaert legt uit: “Je moet weten dat we nog drie maanden verwijderd zijn van 6 september 2020 en in deze periode is dat een eeuwigheid voor ons publiek, maar niet voor onze wagenbouwers en ons comité dat moet plannen en vooruitzien. Dus hebben we besloten dat we slim maar enthousiast de uitdaging aangaan: we starten met de bouw van de wagens.”

De wagens zullen sowieso minder groot zijn en onze mensen zullen inventiever en creatiever moeten zijn. Tussen de wagenbouwers en het comité is er ook reeds beslist dat er dit jaar sowieso geen competitie is. Er komt dus geen jury, geen rangschikking. We maken dit jaar, nu nog meer dan de andere jaren, een corso voor het volk, niet voor de wedstrijd. Dat de corso zal uitrijden is een overwinning op zich.

Klik hier voor complete persbericht »


Nederland

Ondertussen zijn zowel in Zundert als in St. Jansklooster er voorstellen naar de buurtschappen en corsogroepen gestuurd voor alternatieven. Deze voorstellen zijn voornamelijk op de dahlia’s gericht in de vorm van bloementableaus.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]