Lichtje uitgedoofd in Loenhout

10 jul 2020 /

Was de organisatie van de Bloemencorso Loenhout drie weken geleden nog euforisch over het feit dat het bloemencorso door kon gaan in een weliswaar afgeslankte vorm, zo teleurgesteld is de organisatie vandaag na besluit dat ze de 69e editie van het corso toch moeten verplaatsen naar 2021.

De uitslag na het invullen van het door de overheid ontwikkelde en gelanceerde COVID Event Risk Model (CERM) kleurde oranje. Voornamelijk zit het probleem in crowdmanagement om de bezoekersstromen in goede banen te leiden.


Overig Corona nieuws uit corsoland

Zundert

Definitief een streep door alternatieven voor Corso 2020
Meer info »


Sint Jansklooster

De straatversieringen in de feestweek gaan gewoon door en er is de mogelijkheid om als gezin, groep of buurt dahlia mozaïeken te maken. Hieromheen wordt een fietstocht georganiseerd om de creaties te kunnen aanschouwen.

Meer info »


Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde zijn ze alternatief bezig met voorbereidingen van een kinderbloemencorso en een route van objecten die met dahlia’s zijn gemaakt.

Bron: DeGelderlander.nl »


Valkenswaard

In Valkenswaard zullen enkele groepen de tent toch opbouwen. De bedoeling van het project is om in alle Bloemencorsotenten de veiligheid te verbeteren. Dat gaat dan vooral over de constructies van de tenten, de steigermaterialen, de windbelasting van de tentzeilen en nog meer.

Bron: Valkenswaard24.nl »


Beltrum

In Beltrum hebben ze het idee opgevat om een route met verschillende stilstaande dahliakunstwerken te gaan maken. Deze route zou per fiets én auto begaanbaar moeten zijn.

Meer info »
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]