Maximale afmetingen wagens Fruitcorso ter discussie

25 mrt 2016 /

Gemeente Tiel wil met Stichting 4-stromenland, organisator van het Fruitcorso, in gesprek over de veiligheid van corsowagens. Dat zou in 2017 gevolgen kunnen hebben voor de afmetingen van de praalwagens. Daarom wil de organisatie dit jaar vroegtijdig een proefronde rijden om te kijken of de wagens soepel langs eventuele obstakels komen.

Daarnaast vind de burgemeester het ook belangrijk dat er nog beter gekeken wordt naar de veiligheid van de wagens: “Omdat de wagens nog steeds zwaarder worden en er soms zelfs mensen op staan, is het belangrijk dat er beter gekeken wordt naar de technische aspecten en de stabiliteit van de wagens.”

De huidige maximale afmetingen zijn 14 meter lang, 6 meter hoog en 4 meter breed. “Daarmee kunnen de corsowagens makkelijk en veilig door de stad rijden. Ook in het geval van extreme weersomstandigheden”, aldus Patrick Schoots, woordvoerder van 4-stromenland.

Mochten de wagens naar aanleiding van het overleg andere maximale afmetingen krijgen dan gaat deze regelgeving uiteraard pas in 2017 geleden aangzien de ontwerpen voor 2016 al klaar zijn.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]