Special: Niet-gekozen ontwerpen: ‘weerspiegeling’

09 aug 2015 /

Ieder jaar weer worden er ontwerpen gemaakt die wellicht nooit het levenslicht zien. In de serie ‘niet-gekozen ontwerpen’ laten we een aantal ontwerpen en bijbehorende verhalen voorbij komen.

In Zundert is voor de derde maal een corso rondom Vincent van Gogh bedacht. Ditmaal is het 125e sterfjaar aanleiding voor het toepassen van een thema. De laatste keer dat Corso Zundert een thema had was in 2003 en uiteraard was dit rondom de bekendste inwoner van Zundert. Uit dat jaar komt de wagen die we dit keer behandelen in de serie ‘niet-gekozen ontwerpen’.

Ontwerptitel

‘Weerspiegeling’

Ontwerper(s)

Koen Aerts (gëinterviewde), Bennie v. Laerhoven en Siegurd Diepens

Geef een korte omschrijving van het ontwerp

Het ontwerp stelt de weerspiegeling voor van een werk van Vincent van Gogh. Op zijn kop is de schets te zien waarin Vincent van Gogh nog zoekend is naar de lijnen. Erboven rust een uiteindelijk beeld dat af is. Ook in de kleurstelling is dit goed te zien. Het onderste gedeelte is in grijspotlood tinten. Daarboven is het geheel in de definitieve kleuren te zien.

Bij welke groep of groepen is het ontwerp gepresenteerd?

Het ontwerp is bij buurtschap De Berk en bij buurtschap Laarheide ingediend. Helaas is het ontwerp bij allebei de buurtschappen niet gekozen. Bij de Berk is uiteindelijk gekozen voor ‘StemmingsExpressie’. Deze wagen zullen we in 2015 in een 2.0 versie zien terugkomen.

Wat waren de reacties en de motivaties om niet te kiezen voor het ontwerp?

Dat het ontwerp niet goed genoeg was. En dat was ook terecht.

Hoe groot is de teleurstelling als je hoort dat het ontwerp niet gekozen is?

De teleurstelling is groot maar het hoort er absoluut bij. De concurrentie maakt dat het corso een hoog niveau kan halen.

Gaat het ontwerp in een ander jaar of andere optocht nog ooit gebouwd worden?

Nee, dit ontwerp zal niet gebouwd worden. In 2015 zullen we weer hele nieuwe creaties voorbij zien komen in het van Gogh jaar. Klik hier voor alle ontwerpen van 2015 van Corso Zundert.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]