Nieuw: ‘Brabant Stoet’ een verzamel Parade

Foto: Bram van der Kade
14 jan 2018 /

BN de Stem meldde gisteren dat een 5 kilometer lange parade van gildes, fanfares, reuzen, carnavalswagens, ommegangen, muzikanten, historische loopgroepen en zelfs steltlopers op zondag 16 september door de stad Bergen op Zoom zal gaan trekken.

Daar wordt de eerste Brabant Stoet gehouden, met deelnemers uit alle gemeenten in het voormalige Hertogdom Brabant. De parade is een verzameling van wagens. De komende maanden worden verenigingen benaderd om mee te doen met dit initiatief van de Provincie Brabant.

De commissaris van de Koning, Wim van de Donk hoopt dat er vele groepen zullen reageren en mee gaan doen. In BN de Stem geeft van de Donk aan: ,,We hebben al contact met plaatsen waar grote optochten zijn, zoals het Corso Zundert en de Brabantsedag in Heeze. In Zundert is het probleem dat de corsowagens twee weken bewaard en opnieuw getikt zouden moeten worden. Het zou jammer zijn als dit corso ontbreekt, want het is wellicht de grootste publiekstrekker van alle culturele evenementen in Brabant.”

Om alle wagens naar Bergen op Zoom te vervoeren is er al contact gelegd met Defensie. Zij kunnen mogelijk helpen met diepladers.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]