Nieuw wapen in de strijd tegen inbraken

03 aug 2016 /

De buurtschappen in Zundert zijn de vele inbraken op bouwplaatsen beu en hebben een speciale werkgroep die zich buigt over de veiligheid en over inbraken in de corsotenten. Zij toetsen momenteel het draagvlak voor gebruik van Smartwater onder ondernemend Zundert.

‘Het is geen geheim dat de buurtschappen enorm geteisterd worden door inbraken,’ aldus woordvoerder Lennart Schrauwen namens de Raad van Buurtschappen. ‘We zijn het echt helemaal beu. Met de wijkagent hebben we daarom overleg gehad over de eventuele mogelijkheden om zelf preventief op te treden.’

Via een externe expert kwamen ze in aanraking met het product SmartWater, een vloeistof waarbij iedere flacon een unieke (geregistreerde) ‘dna-code’ heeft. Deze vloeistof kan op voorwerpen aangebracht worden en is na droging onzichtbaar en niet te verwijderen. Hiermee kunnen terug gevonden voorwerpen gelinkt worden aan een misdrijf en de rechtmatige eigenaar.

Door aanbrengen van waarschuwingsborden en stickers worden criminelen gewaarschuwd. Criminele zijn inmiddels bekend met het product en onderzoek heeft aangetoond dat het ook echt effect heeft en het aantal inbraken daalt.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]