Nieuwe Corso Zundert verzamelwebsite

12 aug 2015 /

Van de makers van de website www.brabantsedagnieuws.nl is er sinds deze week ook een website voor het Bloemencorso Zundert: www.corsozundertnieuws.nl. Hierop wordt al het corsonieuws automatisch van andere sites verzameld.

Wie heeft deze site gemaakt?
Deze site is in elkaar geknutseld door Stijn Driessen en Steve McGill. Zij waren altijd erg benieuwd naar het laatste nieuws van en over Bloemencorso Zundert. Zo kregen zij zelf ook de behoefte om een website te maken waarop we zelf ook al het nieuws konden lezen.

Hoe werkt het?
Zij hebben een robot gemaakt die alle nieuwsbronnen automatisch afgaat. Vervolgens wordt de inleiding van het bericht op de site geplaatst. Klik je op het nieuwsbericht, dan kom je bij het originele artikel terecht. Zo zorgen zij ervoor dat de lezer ook het bericht van de schrijver zelf ziet.

Welke bronnen zijn er op de site?
Er wordt gekeken op de websites van de groepen, op Facebook, YouTube en op Twitter.

Hoe wordt bepaald of het nieuws op de voorpagina komt?
Er wordt een inschatting gemaakt of het gevonden nieuwsbericht op de voorpagina thuishoort, of dat het specifiek nieuws is voor de groep. Zij doen dit door de tekst (automatisch) te scannen op bepaalde woorden.

Waarom staat soms niet al het nieuws van alle groepen op je site?
Als de site van jouw groep er niet bij staat, dan komt dit of omdat de berichten niet automatisch in te lezen zijn, of omdat ze niet op de hoogte zijn van je site. Wil je jouw site laten toevoegen, neem dan contact via het hulpformulier.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]