Nieuwe corsogroep ‘AnderS’ in Eelde

Foto: website Bloemencorso Eelde
29 jan 2014 /

Het Bloemencorso Eelde heeft er een nieuwe corsogroep bij. De nieuwe groep is genaamd corsowijk ‘AnderS’. De groep is een initiatief van Diny Arends en haar zoon Berend. Zij waren lid van een andere groep maar na een interne aangelegenheid stapten zij daar in 2012 op.

Toen Diny in 2013 de optocht als toeschouwer bekeek, voelde het corso niet als ‘mijn Bloemencorso’, zegt Diny. Nadat gedacht werd over aansluiting bij een andere groep, was het toch snel duidelijk dat een nieuwe groep een beter initiatief leek. Met het stichtingsbestuur is overleg geweest en daarmee is deelname nu definitief. De naam van de groep ‘AnderS’ komt voort uit het feit dat niet één bepaalde wijk wordt vertegenwoordigd, maar een groep enthousiastelingen met een groot corsohart.

In tegenstelling tot de normale gang van zaken waarin de groepen uit de ontwerpen van de stichting kiezen, maakt ‘AnderS’ dit jaar een eigen ontwerp. Er zijn privé veel rode knollen over waardoor een eigen ontwerp genaamd ‘Delfts Rood’ komend jaar in Eelde gaat rijden. Ze doen dit jaar nog niet mee voor de prijzen en kijken hoe het het eerste jaar gaat lopen alvorens besloten wordt om ook het jaar erop mee te doen.

Het Bloemencorso Eelde wordt op zaterdag 6 en zondag 7 september gehouden en kent als motto: ‘A Colorful World’.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]