Nieuwe ‘reuzen’ en samenwerking Zundert

Foto: www.bloemencorso.be
11 jul 2015 /

Afgelopen donderdag vond er in Blankenberge een persconferentie betreft het corso 30 Augustus. Hoofdpunten waren de deelname van 3 nieuwe ‘reuzen’ en een nauwere samenwerking met het corso in Zundert.

De 3 reuzen worden speciaal gebouwd voor ons corso en worden ook bebloemd. Eén van deze reuzen wordt bebloemd door een reuzengilde uit Sint Niklaas (België). Deze mensen zullen ook de reuzen in de stoet rondbewegen. Met de reuzen wordt een link gelegd tussen 3 ‘erfgoeden’ van België namelijk corso, carnaval en reuzen.
reus_sintniklaas

Daarnaast neemt voor de eerste keer in de meer dan 100-jarige geschiedenis van Bloemencorso Blankenberge een buurtschap uit Zundert deel aan de optocht. Zoals eerder hier te lezen was maakt Buurtschap Wernhout een wagen speciaal voor deelname in Blankenberge. Dit heeft de samenwerking tussen Bloemencorso Blankenberge en de Stichting Bloemencorso Zundert in een stroomversnelling gebracht. Zo zullen er ook 2 panelen met bloemen gestoken worden op een centraal plein in Blankenberge. Het Zunderts paneel zal rond Van Gogh werken, het Blankenbergs paneel rond kunstenaar Raveel.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]