Ontwerpers Corso Zundert naar Auvers voor inspiratie

09 nov 2014 /

Zaterdag vroeg in de ochtend vertrok uit Zundert een bus vol met ontwerpers en bouwers richting Frankrijk. Vijf uur heen en vijf uur terug met de bus om inspiratie te zoeken voor het van Gogh Corso 2015. Omroep Brabant was hierbij aanwezig en maakte een korte reportage.

De jongste generatie ontwerpers was nog nooit in het dorp geweest, waar Van Gogh in de paar maanden dat hij daar woonde maar liefst 70 schilderijen maakte. De sfeer van het dorp drong maar moeilijk door bij de jongste generatie. “in mijn beleving is het een gewoon Frans dorp, niets speciaals”, zegt Oscar Dockx van buurtschap Laer Akkermolen.

Bij de officiële ontvangst door de burgemeester van Auvers Sur Oise wordt vooral de speciale lichtval geroemd van het Franse dorp. Het kamertje in de herberg waar Van Gogh vaak kwam blijft dicht voor de bezoekers, het toeristenseizoen is reeds voorbij. De wandeling naar de begraafplaats waar Vincent en broer Theo naast elkaar begraven liggen voert langs de kerk en door de velden. Plekken die Van Gogh allemaal heeft geschilderd.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]