Ook Vollenhove gaat voor UNESCO Werelderfgoedlijst

10 aug 2012 /

"Het Bloemencorso Vollenhove is een evenement met een hart"

Het bloemencorso Vollenhove doet dit jaar een gooi naar een nominatie op de immateriële erfgoedlijst van Unesco. De organiserende Vollenhoofse Vereniging voor Volksvermaken, de VVVV, zal het corso in september officieel voordragen.

Dat gebeurt met een film, die op dit moment door de gezamenlijke wagenbouwers gemaakt wordt. Op de immateriële werelderfgoedlijst staan tradities, rituelen en ambachten van grote cultuur historische waarde. Volgens de initiatiefnemers hoort het bloemencorso Vollenhove daar zeker bij. Het gaat om een unieke traditie, die jaarlijks duizenden bezoekers naar de kop van Overijssel trekt.Een erkenning van UNESCO is onafhankelijk, krachtig en onderscheidend. Het creëert voor het sfeervolle Zuiderzeestadje Vollenhove een unieke kans meer bekendheid en bovenal waardering te krijgen voor haar evenement; één van de mooiste bloemenevenementen van Nederland.

Waardevolle traditie
Het Bloemencorso Vollenhove kan ieder jaar weer rekenen op honderden vrijwilligers die zich op allerlei manieren inzetten. De VVVV vindt het Bloemencorso een evenement dat het verdient om gekoesterd te worden zodat het kan worden overgedragen van generatie op generatie. Ze roept dan ook iedereen op, van bezoeker tot wagenbouwer, zijn handtekening te zetten. “Daarmee kunnen we laten zien dat deze traditie en de daarbij behorende sociale verbondenheid bewaard moet blijven. Het Bloemencorso Vollenhove is een evenement met een hart” zegt Henk Veldkamp, voorzitter van de VVVV. “De handtekeningen van iedere betrokkene en liefhebber van het corso vormen het bestaansrecht van ons evenement en daarmee ook de beste basis voor de voordracht bij UNESCO.”

Website: www.corso-vollenhove.nl/unesco/
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]