Opleiding wagenbouwers Brabantsedag goed ontvangen

01 dec 2014 /

"Bovendien leer je van andere groepen en het is leuk om met hen samen te werken"

In totaal 22 cursisten namen deel aan de cursus Parade Opleiding Brabant (POB) 2014 die afgelopen 20 november werd afgesloten. De cursus, bedoeld voor wagenbouwersgroepen die hun kennis en expertise op het gebied van wagenontwerpen en alle aspecten die dat met zich meebrengt willen vergroten, is door de cursisten goed ontvangen.

De lessen werden gegeven door zeer ervaren Brabantsedag-ontwerpers, maar ook door experts van buitenaf. Het gehele ontwerpproces kwam aan bod. Van conceptueel denken tot daadwerkelijk een gehele presentatie op de weg.

“De cursus heb ik als zeer interessant en leerzaam ervaren. Het is leuk dat alle aspecten aan bod zijn gekomen. Zo werd er onder andere het ontwerpproces behandeld, maar werden er ook handvatten gegeven om het spel te optimaliseren. We willen als wagenbouwers vernieuwen en verbeteren. Dan is het een hartstikke goed initiatief als dit georganiseerd wordt. Bovendien leer je van andere wagenbouwersgroepen en het is leuk om met hen samen te werken”, aldus Sanne van de Loo, wagenbouwer van Vriendenkring Hopeloos.
parade_opleiding_brabant
Ook Petra van Gerwen, mede-organisator van de POB is tevreden over deze eerste editie. “Het is fijn om te merken dat de wagenbouwers heel graag van en met elkaar willen leren. Zij zijn daar heel open in en alle neuzen wijzen dezelfde richting op. Iedereen streeft ernaar om de kwaliteit te waarborgen en te verbeteren. Van de meeste groepen waren er mensen vertegenwoordigd. Toch zou het mooi zijn als bij de volgende POB er cursisten van iedere groep zouden deelnemen.”

Het is de bedoeling dat de Parade Opleiding Brabant in 2015 opnieuw georganiseerd wordt.




Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl



[====]