Plannen om locatie ‘Zundertse Jubel’ te verplaatsen [Update]

Foto: Malou Evers (corsozundert.nl)
24 apr 2019 /

Update

Het jubelmoment met de legendarische zin: ‘Jullie mogen stoppen’ verplaatst naar het Oranjeplein in Zundert. Na een uitgebreid overleg met de gemeente Zundert heeft Stichting Bloemencorso Zundert in principe groen licht gekregen voor het uitvoeren van dit plan. De definitieve besluitvorming door de gemeente volgt na het uitwerken van de laatste details.

Dit jaar op 1 september mag de winnaar van het Corso stoppen op het Oranjeplein en daar de prijs in ontvangst nemen. Voor het zover is, vinden er de komende maanden diverse aanpassingen aan het Oranjeplein plaats. De omwonenden zijn hierover tijdens twee bijeenkomsten geïnformeerd. Ook de raad van buurtschappen, waarin alle buurtschappen zijn vertegenwoordigd, heeft groen licht gegeven voor dit plan.

Redenen om ergens anders te stoppen

De redenen om het jubelmoment te verplaatsen naar het Oranjeplein is enerzijds de wens van de Stichting om te kunnen groeien in het aantal zitplaatsen op het parcours en bij de prijsuitreiking. Verder biedt het Oranjeplein de mogelijkheid sponsoren direct getuigen te laten zijn van de Zundertse jubel. Daarnaast vinden gemeente en stichting veiligheid van de aanwezigen erg belangrijk. De nieuwe locatie is ruimer opgezet waardoor de veiligheid beter gegarandeerd kan worden.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]