Proefrit Zundertse corsowagen ’tegen de richting in’

Foto: ROStv Zundert
20 jan 2016 /

Afgelopen weekend reed de eerste corsowagen al weer door Zundert. Niet de normale kant in de tweede ronde op maar juist ’tegen de richting in’. Een proef om te kijken of de tweede doorkomst versneld kan worden.

Op initiatief van Kees Jochems en Ed de Bakker is er na jarenlange discussie een proefrit gekomen om het corsoparcours de andere kant op te testen. De proefwagen had door enkele kleine aanpassingen de contouren van de maximale afmetingen van een corso-wagen. De wagen was geladen met 15 ton kunstmest en werd door de 15 duwers richting de Markt geduwd, daarna rechtsaf de Meirseweg op, de Burg. Manderslaan in en zo via de Wildertsedijk weer naar de Molenstraat.

Tegen ROStv Zundert zei Jos Jochems: “De belangrijkste winst zit in het knelpunt bij de kruising Wildertsedijk-Molenstraat”. De aanloop bij de twee doorkomst richting Markt zou door deze keuze mogelijk vlotter kunnen. Zowel duwers, commissieleden en de beide initiatiefnemers waren enthousiast over de proef. Eind deze maand legt deze onderzoekscommissie hun bevindingen voor aan de raad van Buurtschappen die uiteindelijk de definitieve beslissing neemt.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]