Project met vrijwilligers met beperking van start

11 jun 2013 /

"Ik houd erg van gezelligheid en kletsen en dat doen ze veel bij Vedut Nogal"

Begin Maart maakten we al melding van een project dat opgestart werd om mensen met een beperking mee te laten helpen bij het bloemencorso in Lichtenvoorde. Het project, op initiatief van corsogroep Veur-Mekare, is onlangs van start gegaan. De vrijwilligers konden hun handen uit de mouwen steken op het bloemenveld.

In samenwerking met het Uitburo van De Lichtenvoorde biedt dit project voor zowel de vereniging als voor mensen met een beperking nieuwe kansen. Intussen heeft deze vereniging ervaring opgedaan met het succesvolle project, dit zal worden uitgebreid met de corsoverenigingen Zieuwentseweg, Vedut Nogal en Groep Marneth.

Marloes Nijenhuis van het Uitburo van De Lichtenvoorde: “Mensen met een beperking kunnen zich net als iedereen als vrijwilliger aanmelden. Dankzij dit project kan het zelfvertrouwen van mensen met een beperking groeien waardoor zij weer vaker zullen deelnemen aan activiteiten binnen de samenleving.

Dat wordt onderschreven door Bart, een cliënt van De Lichtenvoorde en als vrijwilliger actief bij corsogroep Vedut Nogal: “Ik doe mee aan het corso omdat ik het leuk vind om stekkies te poten en met Angelo mee te gaan. Ik werk graag buiten en vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik houd erg van gezelligheid en kletsen en dat doen ze veel bij Vedut Nogal. Ik heb vorig jaar bij een andere groep geholpen maar dit was maar 1 dag lijmen. Ik mocht ook al een keer met de geldwagen mee tijdens het corso maar ik vind het veel leuker om te werken dan in een auto te zitten. Hier laat ik het bij.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]