Proppen- en frommelcorso’s veroveren Kop van Overijssel

Foto: genemuidenactueel.nl
16 okt 2015 /

In St. Jansklooster organiseerden ze al een paar jaar het ‘proppencorso’ met de kinderen van basisschool de Eben Haëzer. Vorig jaar kwam daar het ‘frommelcorso’ van de Brede School in Vollenhove bij maar dit jaar was er zelfs een mini-corso in het nabijgelegen Genemuiden.

Genemuiden ligt vlakbij de twee andere corsoplaatsen maar heeft zelf geen bloemencorso. Geestelijk moeder achter het corso in Genemuiden is ‘juf’ Ellen Santbergen uit St. Jansklooster die alles in het werk stelt om het corsovirus uit haar woonplaats te verspreiden.

Er was zelfs een heuse corso-jury uit St. Jansklooster opgetrommeld om de mini-wagentjes te beoordelen en de COV stelde de hoofdprijs in de vorm van gratis toegang tot het echte corso beschikbaar.

frommelcorso_vollenhove3

Vandaag vindt het Frommelcorso in Vollenhove plaats. Klik hier voor het programmaboekje en lees hoe de jeugd zich voorbereid op het grote corso. In de Burght worden vanaf 13.00 uur alle creaties aan het publiek getoond. Zaterdagochtend worden de mini-creaties nogmaals tentoongesteld van 9.00 tot 12.00 uur.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]