Realityserie ‘Corsokoorts in Sint Jansklooster’ vanaf 2 april te zien op SBS 6

22 feb 2024 /

De realityserie die in 2023 over het corso van Sint Jansklooster is gemaakt, zal vanaf 2 april iedere dinsdagavond van 20:30 tot 21:35 worden uitgezonden op SBS 6. De serie telt in totaal zes afleveringen over het reilen en zeilen in het corsodorp. De titel: ‘Corsokoorts in Sint Jansklooster’.

De cameraploegen van het Amsterdamse productiebedrijf Beeldbrigade hebben in 2023 een half jaar verschillende personen uit Sint Jansklooster gevolgd. De camera ging mee tijdens alle voorbereidingen van deze hoofdpersonen op het jaarlijkse bloemencorso.

De realityserie is het resultaat van de goede relatie tussen Corso Sint Jansklooster en het management van SBS 6. Egbert Lassche van de Christelijke Oranjevereniging (COV), de organisator van het corso, vertelt over het proces naar dit moment. “In eerste instantie wilden we een documentaire maken over het corso. Daarvoor hadden we zelfs in 2021 en 2022 al filmmateriaal gemaakt. Helaas was de invloed van de coronamaatregelen zo groot op het beeld, dat we het niet verkocht kregen. Maar zo zijn we wel in gesprek gekomen met Talpa en daar is het idee ontstaan om een realityserie over ons corso te maken.” In productiebedrijf Beeldbrigade vonden SBS 6 en de COV de juiste partner. “Het bijzondere was dat zij ook al langer met dit idee speelden, ze hadden zelfs al een aantal testopnames gemaakt bij meerdere bloemencorso’s in Nederland”, vertelt Egbert.

Ook over de inhoud is Egbert tevreden. “Ik heb het meeste gezien en het Kloosterse corsoleven wordt echt op een perfecte manier weergegeven. De sociale cohesie, het competitie-element en alle emoties die daarbij komen kijken. Daarnaast komt ons schitterende corso rijkelijk in beeld en dat vind ik minstens net zo belangrijk.”


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]