Reisvenne-Oranje kiest voor ‘Baron du Bateau D’or’

12 apr 2013 /

Buurtschap Reisvenne-Oranje heeft binnen het subthema ‘Handel’ met de ontwerpcommisseie gekozen voor de persoon Bram van Leeuwen. Bram van Leeuwen is voor vele beter bekend als Prins de Lignac, Baron du Bateau D’or.

‘Opgegroeid in armoede waardoor een rijk en succesvol persoon te worden, zijn levens wens werd. Hij vergaarde zijn fortuin door zijn zeer winstgevende internationale groep bedrijven, waaronder de NTI (Nederlands Talen Instituut) en Lekturama op het juiste moment voor veel geld te verkopen aan het Vendex concern.

Hij stond bekend als een excentriekeling, die ook openlijk er voor uit kwam dat hij homoseksueel was. Dit was in die tijd ( decennia na WO II) zowel in de privé als zakelijk wereld een groot taboe.
Hij was vooral beroemd om zijn jetset leven in het Zuiden van Spanje en om zijn 60 meter grote jacht de New Horizon, waar heel veel goud in en op zat en waar zijn gasten met gouden tandenborstels hun tanden poetsten. Aan het einde van hun bezoek kregen ze deze tandenborstel dan mee. Het personeel wat hij op zijn jacht had bestond uit jongemannen uit Zuid Oost Azië.

Bram van Leeuwen overleed in 2001 op 82 jarige leeftijd. Hij liet een fortuin achter wat werd geschat op 219 miljoen euro. Het grootste gedeelte van dit fortuin werd aan de door Van Leeuwen opgerichte Van Leeuwen Van Lignac Stichting geschonken.’


Ontwerp Info

Titel:

Baron du Bateau D'or

Groep: Valkenswaard Reisvenne Oranje


Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]