Reuze(n)feest voor Bloemencorso Sint-Gillis

24 feb 2015 /

De 65ste editie van het Bloemencorso heeft als thema ‘Een reuze(n)feest’. Er wordt voor dit feestjaar heel wat verwacht van het Bloemencorso maar ook van de terug in het leven geroepen verkiezing van de Bloemenprinses.

“We hopen op de eerste zondag van september alle reuzen van Sint-Gillis te mogen begroeten”, zegt Franki Van Beveren pr-verantwoordelijke van het bloemencorsocomité. “Maar we kijken ook uit naar de verwezenlijkingen van de nieuwe corsogroep Flora. Daarnaast schenken we ook aandacht aan de verkiezing van de bloemenprinses. De verkiezing werd in 1989 voor de laatste keer georganiseerd en dit jaar pikken we de draad opnieuw op. Op 13 juni wordt de nieuwe bloemenprinses verkozen. De show zal opgeluisterd worden door de Romeo’s. Kandidates voor de verkiezing van bloemenprinses moeten tussen 16 en 30 jaar oud zijn en kunnen hun kandidatuur nog binnenbrengen tot 30 april.”

Regisseur Stijn De Wolf is dan weer blij dat het Peirt van den Halt opnieuw zijn opwachting zal maken in de stoet. Bovendien zullen de deelnemende reuzen de corso openen. “De wagenbouwers hebben weer fantastische creaties klaar”, weet de regisseur. Brood en spelen, de poppenstoet, kioskconcerten en sprookjesduel zijn enkele van de werktitels van de wagenbouwers. Spijtig genoeg haakt de groep Bobo af. De leden kunnen te weinig tijd vrijmaken om een wagen te bouwen.”


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]