Rijsbergen past ontwerp ‘Zwaar Geschut’ aan [Update 3]

21 jun 2021 /

Update 3

De nieuwe tekening van de 2.0 versie van ‘Zwaar Geschut’ is gepresenteerd.

Update 2

Buurtschap Rijsbergen gaat het ontwerp ‘Zwaar Geschut’ aanpassen

Het ontwerp Zwaar Geschut 2.0. wordt op een later moment bekendgemaakt.

Het corona-virus blijft ons dagelijks leven beïnvloeden en vrijheden blijven erg beperkt. Helaas zien we onvoldoende aanknopingspunten om te kunnen zeggen dat we Zwaar Geschut dit jaar op straat gaan zetten. Tot zo ver het slechte nieuws!

Het goede nieuws is dat we dit jaar sowieso iets gaan bouwen! En laten we hopen dat we hier zo snel mogelijk mee kunnen beginnen, want wat hebben we er zin in. Als bestuur hebben we besloten dat 3 wagens met veel beweging en figuratie in deze tijden onmogelijk zijn, in goed overleg met de ontwerpers zijn zij terug gegaan naar de uitgangspunten van ‘Zwaar Geschut’; de kunstwerken van Jean Tinguely.

Zoals bekend hebben de ontwerpers de kinetische kunst van Jean Tinguely als uitgangspunt genomen voor ‘Zwaar geschut’. Vanuit hetzelfde uitgangspunt zijn Jeremy en Brian bezig om Zwaar geschut te herzien en te vertalen naar een ‘2.0’ versie, een ontwerp dat we kunnen down-dan wel upgraden naargelang het mogelijk is om te bouwen. Op een later moment zal de originele maquette gepresenteerd worden samen met de nieuwe ideeën en plannen voor Zwaar Geschut 2.0.

Update 1

Buurtschap Rijsbergen heeft het ontwerp van ‘Zwaar Geschut’ wereldkundig gemaakt.
corsozundert-rijsbergen-bloemencorso-2020

Ook bij buurtschap Rijsbergen werd afgelopen weekend bekend gemaakt met wie ze in 2020 in zee gaan. Ze maakten de titel ‘Zwaar Geschut’ alvast bekend, naar een ontwerp van Jeremy van Nijnatten & Brian Boot.


Ontwerp Info

Titel:

Zwaar Geschut

Groep: Zundert Rijsbergen
Ontwerper(s): Brian BootJeremy van Nijnatten


Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]