Scholen niet vrij op Kermisdinsdag

19 jul 2013 /

"Wanneer er geen kermis meer is, is er ook geen bloemencorso"

De onderwijsinspectie heeft bekend gemaakt dat in de toekomst de basis-scholen geen vrij meer mogen geven op Kermisdinsdag in Lichtenvoorde. De dinsdag na het corso is traditioneel een groot feest in Lichtenvoorde en dat lijken de kinderen niet meer te kunnen ervaren.

De regering besloten dat dat het in heel Nederland verboden is om twee plaatselijke vrije dagen in één week te plannen. De verbazing onder de inwoners is dan ook groot omdat hiermee 1 van de basiselementen van het volksfeest lijkt aan te tasten.

Via een ingezonden brief in een plaatselijk blad wordt deze bezorgdheid uitgesproken en opgeroepen tot actie. “Wanneer er geen kermis meer is, is er ook geen bloemencorso, die twee zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer de basisschoolkinderen op kermisdinsdag geen vrij meer hebben, is dat het begin van het einde van de kermis, en in Lichtenvoorde het einde van het bloemencorso!

De schoolbesturen en de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde hebben al aangegeven weinig aan de maatregel te kunnen doen.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]