Schooljeugd duikt in Brabantsedag en maakt eigen wagenontwerp

30 mei 2016 /

Om de jeugd (nog) meer te betrekken bij het festival, ontving de Brabantsedag op vrijdag 27 mei zo’n 150 basisschoolleerlingen uit Heeze en Sterksel voor een interactieve leer-doe-dag. Op zaterdag 27 augustus zullen alle ontwerpen gepresenteerd worden.

Op deze dag kregen de schoolkinderen een workshop concept-denken, maakten een interactief rondje langs de wagenbouwers presentaties en werd hun kennis getest tijdens een heuse Brabantsedag quiz.

Na afloop kregen de kinderen een werkblad mee met een aantal tips om zelf aan de slag te gaan met een eigen ontwerp voor de Brabantsedag. Tijdens de zaterdag voor de cultuurhistorische optocht van de Brabantsedag, op zaterdag 27 augustus, kunnen deze kinderen tijdens de Kindermiddag hun ontwerpen en bouwwerken aan vrienden en familie laten zien. Kom jij de resultaten bekijken?

Brabantsedag voorzitter Boukje van Ettro laat weten dat ze van zowel leerkrachten als ouders vele positieve reacties heeft gekregen: “Ook wanneer de kinderen nog niet bekend waren met de Brabantsedag, bleek het heel indrukwekkend en leerzaam. Wij willen dan ook alle betrokken vrijwilligers, scholen en wagenbouwers bedanken voor het mede mogelijk maken van deze geweldige ochtend!”


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]