Steenlegging Walk of Fame en presentatie themabeeld 64e Brabantsedag

02 apr 2023 /

Vandaag werd de overwinning van Vriendenkring De Rijten vereeuwigd in het Heezer straatbeeld. Aansluitend werd het themabeeld voor de 64ste Brabantsedag gepresenteerd.

De steen gedenkt de Vriendenkring als winnaar van de 63ste Brabantsedag. De Brabantsedag Walk of Fame in het centrum van Heeze is een initiatief van de Vrienden van Heeze. De nieuwste van de ruim zestig tegels eert ‘Fantasie doet leven’: Vriendenkring De Rijten won daarmee het algemeen klassement, de Persprijs én de HWV Publieksprijs op zondag 28 augustus 2022.

Themabeeld
Aansluitend werd het nieuwe themabeeld voor de 64ste Brabantsedag bekendgemaakt. Het beeld, gemaakt door Matty Jorissen en Wijnand Driessen, hoort bij het thema Eureka! Dat verwijst naar ontdekkingen en/of uitvindingen, een onderwerp dat genoegzaam bekend is in de slimme Brainportregio.

Het ontwerpduo licht toe: “Bij Eureka! is ons gevoel de knallende energie die loskomt wanneer alles samenvalt, creativiteit losbarst en ideeën maar blijven voortvloeien. De ideeënstroom bevat allemaal referenties naar uitvindingen en ontdekkingen door Brabanders. Tegelijk roepen we visueel de geest van de Brabantsedag op: de prikkelende parade die historische traditie mengt met eigentijdse vormgeving en theatraliteit.”

De zestien wagenbouwersgroepen gaan op zoek naar een ontdekking door een Brabander of juist een uitvinding ín Brabant; zowel het Nederlandse als Belgische deel van het vroegere Hertogdom Brabant. De wagenbouwersgroepen zullen op zondag 27 augustus 2023 op de proppen komen met een uitvinding en bijbehorende ontdekker.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]