update: Stuivezand bouwt ‘CopyCat’

26 mei 2013 /

"De kopieën worden steeds minder van kwaliteit en slechter van kleur en vervagen"

Update: De definitieve maquette van “CopyCat” is gepresenteerd via de Stuivezand Twitter.

De ontwerpers van afgelopen jaar, Kevin Frijters & Kjeld van Kuijck, hebben aan Buurtschap Stuizezand hun ontwerp voor 2013 gepresenteerd. Het ontwerp is een knipoog naar het schaamteloos kopiëren in films, muziek, literatuur etc. en heet ‘CopyCat’.

De ontwerpers van afgelopen jaar kregen dit jaar de voorkeur om als eerste met een ontwerp te komen, bij goedkeuring door het buurtschap zou de samenwerking van 2012 voortgezet worden.

stuivezand-2013-03

Op het forum legt 1 van de ontwerpers uitgebreid uit wat het concept achter het ontwerp is:
De bedoeling van copycat is dat we een wagen/beeld van 8m x 8m x 4,5m 3x kopiëren tot een wagen van 32m. Dus eingenlijk 4x dezelfde wagen/beeld op straat zetten. De kopieën worden steeds minder van kwaliteit en slechter van kleur en vervagen. Tegelijk wordt de kat van de afdruk gekopieerd naar een grote kat verdeeld over de 3 kopieën. Terwijl dat de kopieën/afdrukken steeds vager en onduidelijker worden … wordt de ” grote kat” steeds duidelijker zichtbaar. Copycat in letterlijke zin van het woord.” Hieronder staan nog de foto’s van de eerste schetsmaquette waar nog de letterlijke “CopyCat” in te zien was.

stuivezand-2013

stuivezand-2013-2


Bron

Ontwerp Info

Titel:

CopyCat

Groep: Zundert Stuivezand
Ontwerper(s): Kevin FrijtersKjeld van Kuijck


Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]