Thema 2013 bekend gemaakt

10 sep 2012 /

"Made in Holland, Nederlanders in den vergetelheid"

De veertien buurtschappen worden uitgedaagd om een vergeten Nederlander- die een onuitwisbare herinnering heeft achtergelaten – terug in herinnering te brengen. Van nobelprijswinnaars tot sporters en van muzikanten tot spionnen; zij die Nederland in de afgelopen zestig jaar internationaal bekendheid gaven, staan tijdens de komende Bloemencorso volop in de schijnwerpers. Het is aan de ontwerpers van de buurtschappen om de gebeurtenis of de prestatie, de locatie en de impact in het ontwerp te uiten.

Achtergrond voor de keuze van dit thema is de zestigste verjaardag van het bloemencorso in 2013. In zijn jubileumjaar blikt het bloemencorso terug op het verleden. Het blikt terug op de ‘prestaties’ van die Nederlanders die ons land roemrijk of beroemd of berucht maakten.

Zij deden dingen die niemand daarvoor of daarna voor mogelijk had gehouden. Het waren de dingen die ze deden, de manier waarop, het moment, de beweegreden die ervoor zorgden dat ze een plek in de wereldgeschiedenis veroverden. Hun ‘prestatie’ was uniek, voor die tijd spectaculair, innovatief en baanbrekend. Zij lieten zien waar een klein land groot in kan zijn.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]