Thema 2017 bekend gemaakt: ‘Continenten’

22 jan 2017 /

Het bloemencorso St. Gillis Dendermonde heeft het thema voor corso 2017 bekend gemaakt. De creaties zullen worden ontworpen rond het thema ‘Continenten’ waarbij 3 basis elementen centraal staan: Mens, Dier & Stijl.

Ontwerp één wagen per continent.
Een wagen waar dieren, gebouwen, stijlen en menselijke figuren centraal staan.
De wagen zou zonder enige uitleg het continent kunnen uitstralen.

Bloemencorso Sint-Gillis bij Dendermonde heeft 2017 ingezet met een krachtige nieuwe start. Een nieuw bestuur van de bloemencorso én een nieuwe regisseur in de persoon van Bram Buytaert. Het nieuwe bestuur gaat ook méér en beter gaan samenwerken met de bloemencorso van Blankenberge, omdat er jaarlijks een heel aantal Dendermondse wagens naar Blankenberge gaan om deel te nemen aan het bloemencorso

Het bloemencorso comité wil er alles aan doen om het imago van de bloemencorso te versterken, te verjongen en de deuren open te zetten naar iedereen in en rond de stad. Momenteel heeft het corso te kampen met té weinig deelnemende corsowagens en zal dus meer beroep doen op plaatselijke verenigingen en scholen.

Voor de corso start is er een opening show aan de hoofdtribune. In het bloemencorso zelf zullen er meer verschillende acts en muziekbands te zien zijn, de stoet wordt geopend door een wagen gebouwd door de middelbare school en afgesloten met een grote slot act.

Naast de bloemencorso komt er meer randanimatie en een heus VIP dorp voor de sponsors van het bloemencorso.
Zoals elk jaar is er een grote kermis op het grote plein rond de kerk en daarnaast komen er nog verschillende animatie punten voor jong en oud. De avond van de bloemencorso zal zoals altijd afgesloten worden met een groot feest in het centrum aan alle horeca plaatsen.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]