Thema 61e Brabantsedag: Van Ravenstein tot Roosendaal’

04 nov 2017 /

Tijdens een drukbezochte wagenbouwersbijeenkomst in Heeze is donderdagvanavond het thema voor deze 61e editie bekend gemaakt: ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’.

“In jullie zoektocht naar een passend onderwerp zullen de vele dorpen, steden en gemeenten die onze provincie rijk was en is de revue passeren. Aan iedere plaats zijn gebeurtenissen of personen te koppelen die er significant voor zijn,” aldus de uitleg van de themacommissie bij de keuze.

Aan het thema is een complete lijst toegevoegd van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Brabantse, van Aalst tot Zundert, en dus ‘van Ravenstein tot Roosendaal’.
Meer dan genoeg inspiratie voor een onderwerp uit het verre verleden tot 31 december 1920, de periode waarin onderwerp en ontwerp zich moeten afspelen. Een plaatsnaam uit deze lijst mag slechts eenmaal in de parade aan bod komen. Uitgangspunt voor de wagenbouwers is dus een Noord-Brabantse plaatsnaam uit de overzichtslijst, waaraan een gebeurtenis of persoon significant gekoppeld moet worden.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]