Thema Corso Bollenstreek bekend

Foto: website bloemencorso bollenstreek
10 nov 2013 /

Het Corso van de Bollenstreek wordt in 2014 op 3 mei voor de 67e maal verreden en heeft dit jaar als thema, ‘Energie’. Het corso rijdt van Noordwijk naar Haarlem en wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Er is een feestprogramma opgesteld dat van 30 april tot en met drie mei duurt en ‘corsoweek’ genoemd gaat worden.

Stichting Bloemencorso Bollenstreek heeft met alle partijen het corso 2013 geëvalueerd. Met name de verandering van de vrijdagavond is in de gemeente Noordwijk en Noordwijkerhout uitvoerig onderwerp van gesprek geweest. Na diverse gesprekken is het afgelopen voorjaar het corso in Noordwijkerhout op vrijdagavond naar de vooravond verplaatst. En heeft vervolgens, net als voorheen volledig aangekleed met figuratie en muziek(korpsen), door Noordwijkerhout gereden. Aansluitend reed het corso compleet verlicht door Noordwijk. Met name het rijden van het verlichte corso in Noordwijk heeft niet die meerwaarde opgeleverd die zowel Stichting Bloemencorso Bollenstreek als de gemeente Noordwijk ervan hadden verwacht. Daarom is ook besloten om de optocht in 2014 in Noordwijk niet te verlichten.

“In Noordwijk is het rijden van het verlichte corso ook voor ons bestuur tegengevallen. Onder meer door het koude weer waren er betrekkelijk weinig bezoekers. De organisatie werd daarnaast geconfronteerd met hoge extra kosten voor de veiligheid. Dat gold ook voor de gemeente Noordwijk. In ons gezamenlijk gesprek hierover zijn we tot de conclusie gekomen dat we weer terug gaan naar de start op de zaterdagochtend in Noordwijk. Hoe de vrijdagavond er nu verder uit gaat zien zal eind oktober duidelijk zijn. De gesprekken zijn volop gaande en ideeën worden uitgewisseld” aldus corsovoorzitter Leo van der Zon.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]