Titelverdediger Corsoclub Meddo bouwt in 2018 ‘Quadriga’ (werktitel)

19 apr 2018 /

Titelverdediger Corsoclub Meddo heeft hun ontwerp voor 2018 gepresenteerd. Met het ontwerp ‘Quadriga’ (werktitel) gaan ze proberen hun titel te verdedigen.

Het welbekende wagenrennen werd in de Romeinse tijd gespeeld in een zogenaamd ‘circus’. Een van de bekendste stond in Rome, Circus Maximus,
Aan de wedstrijden namen vier teams deel, die ieder een politieke stroming vertegenwoordigden: de Roden, de Groenen, de Witten en de Blauwen. Meestal werd er met een quadriga, een vierspan, gereden.

Tijdens een race moesten de wagens zeven keer om de spina heen rijden. Bij de metae, de keerpalen op de hoeken van de spina, was het de bedoeling om de bocht zo kort mogelijk te nemen om zo de tegenstanders te hinderen. Vele wagens sloegen hier om, waarbij het regelmatig voorkwam dat de menners uit de wagens vielen, werden meegesleurd door de paarden en zo de dood vonden.

Dit jaar bouwt corsoclub Meddo een Quadriga, waarbij de paarden uit de bocht vliegen en de menner probeert het vierspan weer op het goede spoor te krijgen.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]