Tweede leven Fructus Botanicus

09 jan 2023 /

De wagen Fructus Botanicus heeft een bijzonder tweede leven gekregen. De constructie van de wagen van corsoclub Maas en Waal krijgt een prominente plek in de Tuinen van Appeltern.

Het ontwerp van Paul Zwaan behaalde tijdens het Fruitcorso de tweede plaats en kreeg de Teun Luijendijkinnovatieprijs in de categorie ‘Grote wagens’.Een overwoekerdeBotanische kas vormde het decor. Fructus Botanicus gaat de boeken in als één van de meest duurzame grote wagens in de 60-jarige historie van het Fruitcorso.Voor het eerst werden er bijna geen groenten en fruit op de wagen geplakt, maar groeiden de producten op de wagen. Na afloop werden de producten gedoneerd aan de Voedselbank en overige belangstellenden.

De afgelopen maanden heeft de constructiegroep van corsoclub Maas en Waal hard gewerkt, waarna de wagen op 5 januari is overgedragen aan directeur Ben van Ooijen van de Tuinen van Appeltern. Het geraamte wordt een centraal element, een doorgang met loofbogen, die begroeid zullen worden met rozen en geurige
bloemen.Een trotse voorzitter Antoinette van Barneveld: “Dit idee is tot stand gekomen door Ben van Ooijen uit te nodigen in de hal tijdens het bouwproces. Daarna zijn er gesprekken gevoerd met de constructieploeg, die geleid hebben tot deze overdracht. Het is fantastisch dat het gelukt is.”
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]