Column: Introductie – Van Ontwerp tot Optocht

12 feb 2019 /

De ‘Gastvrouw van het Landschap Oost Gelre’ heeft, naast een grote passie voor schrijven en fotograferen, vooral liefde voor de Achterhoekse Streek. Janette van Egten, geboren en getogen te Bilthoven, heeft in 2009 Bilthoven voorgoed verruild voor de Achterhoek en had een grote wens om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij één van de vele corsogroepen die Lichtenvoorde rijk is.

CorsoNetwerk is er erg content mee dat we de belevenissen en ervaringen van Janette mogen delen met de corsoliefhebbers in Nederland. Dus vanaf hier laten we Janette aan het woord dit corsojaar 2019.

Natuurlijk realiseer ik me dat het keihard werken is, bijna een heel jaar lang en dat allemaal op vrijwillige basis. Daarom ga ik ik een jaar lang op de voet volgen wat er gebeurt vanaf het ontwerp tot aan de optocht. Tot mijn grote blijdschap zet Corsogroep Teeuws haar deuren voor mij open en ben ik welkom om alle stappen te fotograferen en met jullie te delen in een serie columns. In 2019 viert het Bloemencorso Lichtenvoorde haar 90-jarig jubileum! Extra bijzonder dat ik juist dit jaar met dit project aan de slag ga. Tijdens de Zomermarkt worden alle maquettes gepresenteerd. Tegen die tijd hoop ik een aantal mooie foto’s te kunnen laten zien. Ik heb er ontzettend veel zin in! Als Gastvrouw van het Landschap Gemeente Oost Gelre ga ik de column ook in de Engelse taal schrijven om ons mooie bloemencorso nog meer onder de aandacht te brengen. Het tijdschrift Naober heeft sch(r)ijfruimte beschikbaar gesteld, zij gaan de blog delen met de lezers.

Voor meer info:

Klomptgoed.nl »Het is zover! Alle columns van het project ‘Van Ontwerp tot Optocht’ zijn gebundeld in een boek. Lees alles over het Bloemencorso Lichtenvoorde en Corsogroep Teeuws. Inclusief niet eerder gepubliceerde verhalen en ruim 55 foto’s. Het boek is te koop via info@klomptgoed.nl
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]