Vlaamse bloemencorso’s werken samen aan opgraving ‘Corsosaurus’

Foto: www.belg.be
10 aug 2014 /

Samenwerking van Vlaamse bloemencorso-gemeenten werken aan een heuse ‘Corsosaurus’ op het Leopold III plein in Blankenberge. Met hulp van wagenbouwers uit Zundert en een kunstenaar uit Blankenberg willen ze aan het grote publiek tonen hoe een corsowagen gebouwd wordt van laswerk tot afwerking.

Afgelopen jaar kwamen de bloemencorso-gemeenten (Blankenberge, Ternat, Hergenrath, Sint-Gillis Dendermonde, Loenhout & Wommelgem) bijeen om een corsonetwerk op te richten en samen toe te voegen aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Erfgoed. Vorig jaar kwam deze samenwerking tot uiting in een versierde kiosk op hetzelfde plein in Blankenberge. Dit jaar pakken ze het wat groter aan en zullen opnieuw ploegen van de corso’s samen bouwen aan de ‘Corsosaurus’.

Op dit moment zijn de voorbereidingen volop bezig. Twee jonge lassers Aaron en Ruud uit Zundert en Fred, medewerker uit Ternat, zijn bezig het karkas samen te stellen. De enorme kop van het monster wordt gevormd uit piepschuim door de Blankenbergse kunstenaar Benny Catoor. Er zullen ongeveer 70.000 bloemen in verwerkt worden door 30 tot 40 stekers geleverd door de zeven samenwerkende partners.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]