Vluchtelingen helpen bij bouwen corsowagens Lichtenvoorde

Foto: www.gelre.fm
06 sep 2016 /

Zes cursisten van het Graafschap College, afdeling Inburgering in Winterswijk, werken als vrijwilliger mee aan het bouwen bij 2 corsogroepen uit Lichtenvoorde. Het gaat om jonge mannen en vrouwen van Eritrese, Iraanse en Syrische herkomst die op deze manier de taal beter willen leren.

Herman ter Haar, voorzitter Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde: ‘Wij hebben als Achterhoekers de naam dat we gastvrij zijn. Dat geldt ook voor de Lichtenvoordse corsogemeenschap. Een aantal jaren geleden zijn we een project gestart om mensen met een beperking als vrijwilliger in te zetten bij het bouwen van corsowagens. Een win-win situatie. Veel corsogroepen zitten soms te springen om extra handen, met dit project hebben we een nieuwe groep vrijwilligers gecreëerd. Voor de cliënten van De Lichtenvoorde is het een mooie vorm van vrijetijdsbesteding en ze horen er inmiddels helemaal bij. Toen we de vraag kregen of we ook plek hadden voor zes vluchtelingen, was ons antwoord dan ook volmondig ‘ja’!’

Taalschool-docent Sacha Jansen Schuiling bracht de cursisten in contact met de organisatie van het corso en de afspraken waren gauw gemaakt. ‘Het doel is de cursisten hun sociale netwerk vergroten. Ook kunnen ze ervaren hoe het is om ergens bij te horen. Tot slot is dit een perfecte leersituatie om nog beter te worden in het spreken van Nederlands en het begrijpen van Nederlands.’ aldus Sacha Jansen Schuiling.

Vier cursisten helpen mee bij corsogroep Veur Mekare en twee bij de groep Geschud(t). Ze helpen onder andere met het plakken van papier, het verven en het plakken van de dahlia’s.

Marc Plaggenburg, voorzitter van corsogroep Geschud(t), verteld over de samenwerking: ‘Toen ik tijdens de ledenvergadering vertelde dat Sam en Maryan mee gingen helpen, werd dit bericht positief en leuk ontvangen door de leden.’


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]