Voorzitter Brabantsedag Frans Bakermans neemt afscheid

Foto: Bert Keet
10 apr 2014 /

"Voorzitter zijn van de mooiste ‘club’ van Nederland is oprecht een eer"

Na maar liefst 37 actieve jaren in het bestuur, waarvan bijna een kwart eeuw als voorzitter van de organiserende stichting, kondigt Frans Bakermans (64 jaar) zijn afscheid aan van zijn geliefde Brabantsedag. “Het is gewoonweg mooi geweest.”

De Heezenaar spreekt vol passie over de Brabantsedag, zíjn Brabantsedag. “Het is zo’n uniek evenement, daar bestaat geen tweede van. Niet alleen de optocht en het cultuurfestival, maar ook de saamhorigheid en sociale cohesie die het evenement in het dorp meebrengt. Alles gedragen door honderden vrijwilligers. Indrukwekkend gewoon.”

Toch heeft Bakermans besloten het voorzitterschap over te dragen. “Voorzitter zijn van de mooiste ‘club’ van Nederland is oprecht een eer. Ik ben er trots op dat ik op deze manier mijn bijdrage heb kunnen leveren aan het evenement en de ontwikkeling ervan. Maar je moet een keer stoppen en dit voelt als het juiste moment.”

Eind augustus zal hij de Brabantsedag, met dit jaar als thema Krantenkoppen, voor het laatst als voorzitter meemaken. In het najaar volgt een officieel afscheid. “En in 2015 ben ik weer gewoon toeschouwer. Dat is wel effe geleden,” lacht hij.

Het bestuur is inmiddels begonnen met de procedure voor zijn opvolging. “Maar ook als er tegen die tijd nog geen nieuwe voorzitter is, weet ik dat de rest van het bestuur mijn taken uitstekend zal invullen,” reageert Bakermans vol vertrouwen. “The show must go on.”

Bakermans ontving vorig jaar de Prins Bernard Cultuurfonds Brabant Bokaal 2013 voor zijn verdiensten voor de Brabantsedag.

Een compleet interview met de vertrekkend voorzitter is hier te lezen.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]