Voorzitter Brabantsedag Frans Bakermans wint Brabant-bokaal

17 okt 2013 /

Het Prins Bernard Cultuurfonds maakte vandaag bekend dat op maandag 18 november a.s. Heezenaar Frans Bakermans de Brabant Bokaal 2013 in ontvangst mag nemen uit handen van Wim van de Donk, Commissaris van de Koning van de provincie Noord- Brabant. Hij ontvangt de prestigieuze cultuurprijs voor zijn tomeloze inzet en passie als voorzitter van Cultuurfestival Brabantsedag in Heeze.

Sinds 2008 kent het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks aan maximaal drie personen de Brabant Bokaal toe. Deze Brabant Bokaal is een eerbetoon aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur.

“Ik ben natuurlijk zeer vereerd met deze prachtige toekenning, “ reageert Bakermans verrast en verheugd.“ In het voorjaar mochten we al de erkenning ontvangen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed en met deze Bokaal bewijzen we opnieuw de grootsheid van ons unieke festival.” Als geen ander beseft Bakermans dat hij deze cultuurprijs in ontvangst mag nemen dankzij de vele mensen die zich al die jaren inzetten en ingezet hebben voor de Brabantsedag. “De honderden wagenbouwers, de vele vrijwilligers van de organisatie, de mensen in Heeze, de gemeente, de toeschouwers, de sponsors, noem maar op. Het is een erkenning voor alles en iedereen die de Brabantsedag een warm hart toedraagt. Deze prijs is ook voor hen.”

In 1991 nam Frans Bakermans de voorzittershamer in het bestuur over en sindsdien heeft hij ontegenzeggelijk zijn stempel gedrukt op de organisatie en de ontwikkeling van het evenement. “Bij de Brabantsedag weet Frans zijn sympathie voor mensen te combineren met zijn passie voor theater, kunst en cultuur en dat doet hij op unieke wijze”, zo klinken de aanbevelingsbrieven. “Frans treedt naar voren als de schakel tussen alle partijen die zich rondom het evenement bewegen, waarbij hij steevast kan rekenen op bijzonder veel draagvlak: van publiek tot wagenbouwers en van sponsoren tot hoogwaardigheidsbekleders. Frans weet mensen van alle leeftijden en allerlei statuur steeds opnieuw te verbinden, te mobiliseren, te stimuleren, te activeren en vooral te motiveren. En daarmee geeft hij het evenement keer op keer een positieve impuls.”

Naast Frans Bakermans ontvangen ook Ido Cranen (Gemert) en Jos van der Ven (’s-Hertogenbosch) dit jaar een PBC Brabant Bokaal. Voor de uitreiking worden onder meer de voorzitters van alle wagenbouwersgroepen en een prominent lid van iedere werkgroep uitgenodigd. “Deze prijs is immers van ons allemaal,” besluit Bakermans, waarmee hij zijn diepgewortelde waardering voor alle vrijwilligers nog maar eens bevestigt.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]