Vriendenkring De Rijten bouwt in 2023 ‘Het Ontstaan van Alles’

07 apr 2023 /

Titelverdediger Vriendenkring De Rijten heeft vandaag hun ontwerp voor 2023 gepresenteerd. Zij bouwen komend jaar de creatie ‘Het Ontstaan van Alles’.


Volgens de Bijbel schiep God, de aarde en haar bewoners in zes dagen. Volgens de wetenschap, ontstond zo’n 13.8 miljard jaar geleden het heelal en verschenen in een gigantische explosie eensklaps tijd, ruimte, massa, straling, krachten en natuurwetten: de oerknal.
Hoewel de theorie van de oerknal voor veel mensen bekend zal zijn, is de naam van de grondlegger van deze theorie dat niet: 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞𝐬 𝐋𝐞𝐦𝐚î𝐭𝐫𝐞. Deze priester-kosmoloog die al op jonge leeftijd gefascineerd was door het verhaal van de schepping, zowel op religieus als wetenschappelijk vlak, kwam met een revolutionair idee.
Alles moet ontstaan zijn vanuit één enkel deeltje: 𝐡𝐞𝐭 𝐨𝐞𝐫𝐚𝐭𝐨𝐨𝐦
Vriendenkring De Rijten probeert dit jaar de gehele oerknal, het ontstaan van alles, in één groot monumentaal beeld te vangen, geïnspireerd op de barokke kerkbeelden uit kerken zoals in Rome. De theorie van Lemaître barst zoals het begin van de schepping uit zijn hoofd, als een exploderend glas-in-loodraam, om daarna vanuit het abstracte niets te verworden tot alles wat onze beschaving heeft voortgebracht.


Ontwerp Info

Titel:

Het Ontstaan van Alles

Groep: Heeze Vriendenkring De Rijten


Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]