Uitgelicht: Vriendenkring De Rooie Hoek

11 feb 2013 /

"Brabantsedag is een gevoel van saamhorigheid en samen werken aan 1 doel en dat doel is samen een mooie optocht te maken"

Op 18 januari in het jaar 2000 zag Vriendenkring De Rooie Hoek officieel het levenslicht. De groep is ontstaan uit een aantal leden die na het stoppen van de groep Heerings door wilden gaan met het bouwen van Brabantsedag wagens, aangevuld met enkele nieuwe enthousiastelingen. De verenigingsnaam ‘De Rooie Hoek’ verwijst naar een geuzennaam van een wijk in Heeze waar we jaarlijks de wagen bouwen.

Dankzij de fantastische inzet van alle enthousiastelingen is het sinds 2000 dan ook iedere keer weer gelukt om een geweldige Brabantsedagwagen op de straat te zetten. De eerste twee jaar hebben we gebouwd aan de Kluis, maar sinds 2002 is onze vaste bouwplek die op het Lambrekveldje aan de Sterkselseweg. Daar zetten we ieder jaar onze blauwe tent weer op in de zomermaanden om aan onze praalwagen te bouwen. Inmiddels bestaat de vereniging uit ruim 100 leden met een leeftijd tussen de 0 en 70 jaar, welke het hele jaar volop in de weer zijn om eind augustus iets moois op straat te zetten
rooiehoek-2
Ieder jaar mag weer een waar hoogtepunt worden genoemd, maar in het jaar 2005 werden we voor de eerste keer in ons bestaan algemeen winnaar met de creatie ‘Hoogvliegers’. We hadden nooit gedacht dat we zo snel na de oprichting in 2000 algemeen winnaar van de optocht zouden worden. In 2008 en 2009 was het weer raak met respectievelijk ‘De watersnoodramp’ en ‘De triomfantelijke intocht van Willem van Oranje’. We werden weer winnaar en wederom was er een groot feest. In 2013 werd voor de vierde keer de eerste plaats behaald met de uitbeelding ‘Marktplaats.nl’.

Gaat het dan om winnen bij de Brabantsedag? Nee, Brabantsedag is een gevoel van saamhorigheid en samen werken aan 1 doel en dat doel is samen een mooie optocht te maken. Al die uren tekenen, brainstormen en bouwen aan de wagen, maken van kleding, bedenken van grime, repeteren van spel en allerlei andere klussen zorgen voor zoveel gezelligheid dat dit er de laatste zondag van augustus van af spat in de optocht. Dit gebeurt niet alleen bij onze groep maar ook bij vele andere groepen in Heeze waardoor we hier een uniek evenement op straat kunnen zetten.

twitter.com/derooiehoek

facebook.com/rooiehoek

Website: www.derooiehoek.nl
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]