Uitgelicht: Vriendenkring Hopeloos

Foto: www.brabantsfaam.nl
26 nov 2013 /

"Dat kan nooit iets worden; hopeloos!"

Vriendenkring ‘Hopeloos’ is opgericht in 1977 en neemt dus in 2014 voor de 38e keer deel aan de cultuurhistorische optocht van de Brabantsedag in Heeze. Ontstaan als een zeer jeugdige groep was er enige scepsis bij de Brabantsedag garde: ‘Dat kan nooit iets worden; hopeloos!’.

Hopeloos is dus eigenlijk een geuzennaam. Er werd een bouwplaats gevonden in de veldschuur achter de Wijnhoeve. Na een uitstapje naar de Boschlaan, bouwt de Vriendenkring alweer bijna 15 jaar op haar vertrouwde plekje achter de Wijnhoeve, midden in het centrum van Heeze. Hopeloos is een van de weinige groepen die bouwt zonder bouwtent.

Vanaf het begin staat het plezier voorop. De veelzijdigheid in wagenbouw, kleding, grime en spel is wat de Brabantsedag zo leuk maakt, en onderscheidt van andere corso’s. Hopeloos heeft door de jaren heen een eigen stijl gecreëerd en een naam opgebouwd als een groep die ieder jaar een forse wagen bouwt met veel oog voor detail en spektakel. We proberen tot de dag van vandaag vernieuwend te zijn in de breedste zin van het woord. Hopeloos heeft inmiddels ruim 150 leden, waarvan er zo’n 130 elk jaar meelopen in de optocht. Absolute hoogtepunten kende Hopeloos in 1985, 1999, 2000, 2001 en 2004, toen onze hoofdwagenbouwer het schildje van ‘Algemeen winnaar’ in ontvangst mocht nemen.

Website: www.vriendenkringhopeloos.nl
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]