Column: Wagenbouwers versus Wagenshoppers

08 feb 2014 /

"Maar als je alles zelf moet bouwen en verlichten dan kan je hier gewoon niet meerijden"

We zien het in de corsowereld ook wel eens voorbij komen; onderdelen of zelfs hele wagens die via Marktplaats te koop aangeboden worden. Vaak levert dit onder de corso-fanatici enkel wat opgetrokken wenkbrauwen op.

In de wereld van het carnaval is het kopen van wagens al veel meer gemeengoed. Nog enkele weken en het carnaval barst weer los dus onze leutige bouwcollegae zijn weer volop in de regionale media te vinden. In de discussie ‘kopen of bouwen’ vroegen ze zich bij Omroep Brabant af: ‘wie is er het slimst, de zelfbouwers of de Marktplaats-afstruiners?’ Zie onderstaande video.

Het blijkt dus een hele wereld op zich te zijn, de afdeling Carnavalswagens op Marktplaats. En ik moet zeggen dat bedragen van rond de 5000,- euro, zoals bij BCdeKids, ook niet kinderachtig zijn. Maar ja, daarvan kun je dan weer leuk gaan shoppen voor het komende jaar. Bij deze wil ik ze dan ook eerder bestempelen als ‘wagenshoppers’ dan als ‘wagenbouwers’.

Persoonlijk zou er voor mij weinig lol aan zijn om een wagen te kopen in plaats van te bouwen. Je mist een groot deel van de voorpret (ontwerpen, avonden vergaderen, bouwplaats klaarmaken) in het corsoseizoen en daarnaast zal het resultaat nooit echt iets van jezelf wezen.

Ook vanuit de Carnavalswereld is er vanuit de ‘wagenbouwers’ kritiek op de werkwijze van de ‘wagenshoppers’. Ook zij vinden het gewoon geen echte bouwers. En dan moet ik zeggen dat de argumentatie van de wagenshopper uit het filmpje niet erg sterk is: “Maar als je alles zelf moet bouwen en verlichten dan kan je in Standaardbuiten gewoon niet meerijden”

verlichting1

De wagenshopper doet voorkomen alsof het een onmogelijkheid is om een wagen te bouwen èn te verlichten. Ik denk dat de wagenbouwers uit St. Jansklooster en Vollenhove toch al jaren het grote tegendeel bewijzen. Het is maar net of je wilt bouwen of op Marktplaats wilt shoppen.

verlichting2

verlichting4

verlichting3


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]