Winnaars Corsief Awards 2015

09 nov 2015 /

Afgelopen zaterdagavond was het zover; de tweede editie van de Corsief Awards. Eeuwige roem voor corsomensen in de meest uiteenlopende categoriën. Corsoliefhebbers konden stemmen op de ‘Lekkerste wagenbegeleider’ en ontwerpers van dit jaar konden kiezen voor de ‘Beste Corsowagen’.

Ook werd de winnaar van de jaarlijkse Corsiefpool van Juni bekend gemaakt en was er een onaangekondigde oeuvre award voor een nestor uit het bloemencorso.

Een overzicht van de winnaars van 2015:

Beste Corsowagen 2015

De ontwerpers van afgelopen corso vulden op de tribune, tussen de eerste en tweede doorkomst, hun stemformulier in voor wat zij de beste corsowagen in de optocht vonden. En dat leverde een ex aequo op tussen ‘Inventaris’ van Stuivezand en ‘Arbeid’ van Laer-Akkermolen. Voor beide buurtschappen was er dus een Corsief Award voor Beste Corsowagen 2015.

Redder in Nood 2015

Heldhaftig hielpen leden van buurtschap Rijsbergen bij Poteind en Helpt Elkander in tijden van crisis afgelopen corsoseizoen. Niet zo gek dus dat Rijsbergen is uitgeroepen tot Redder in Nood 2015!

Grootste Pechvogel 2015

De grootste pechvogel van 2015 was toch echt Martijn Embregts die met zijn voet onder een wiel kwam, daardoor niet kon duwen onder de wagen maar vooral vanwege zijn opgelopen blessure niet op huwelijksreis kon…

Beste Kopietje 2015

Beste Kopietje (Kindercorso-award) voor de bedenkers van het wagentje ‘Frozen’ (gebaseerd op de corsowagen ‘Global Warming’ van ’t Stuk).
heikant_awards

Beste Van Gogh Interpretatie

(Bepaald door Rebecca Nelemans en Ron Dirven)
1e prijs: Buurtschap Klein-Zundertse Heikant met ‘Van Gogh’
Kleur was van levensbelang voor Vincent, net als het schilderen zelf. Klein-Zundertse Heikant wist met deze wagen goed te verbeelden hoe leven en werken voor Vincent één waren. Op bijzondere wijze wist de buurt Vincents techniek van dynamische verftoetsjes te vertalen naar bloemen.
Overige prijzen »

Leukste Corsoshirt

Achtmaal en De Lent maakten afgelopen seizoen samen een wagen en werden beste vriendjes. Daar baseerden ze ook hun corsoshirt op en dat leverde hen de Corsief Award voor Leukste Corsoshirt op!

Lekkerste wagenbegeleider

Kelly Vermeiren

Meest Volhardende Tikker

Kim Damen

Corsokenner 2015

Winnaar Corsiefpool: Bianca Damen

harry_vd_broek_corsief

Oeuvre-award

Corsief reikte een speciale oeuvre-award uit aan ontwerper Harry van den Broek. Deze ontwerper van het corso heeft een corsohistorie waar je U tegen zegt. Niet meer dan logisch dat hij hier zijn eigen Corsief Award voor krijgt. Een zichtbaar ontroerde Harry liet weten: “Op naar de 100 (ontwerpen dus)!”.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]