Zware stormschade bouwtent 6Kamp [Update]

28 jan 2018 /

Update

De schade van de storm is voor corsogroep 6Kamp opgelopen tot meer dan €35.000,- en is dus hard op zoek naar financiële en materiële hulp om het bestaan van de corsogroep te kunnen waarborgen.

“U kunt ons steunen door geld te doneren of door een gift in de vorm van materiaal. Om een soortgelijke bouwlocatie te verwezenlijken zijn wij bijvoorbeeld op zoek naar steigermateriaal, zeilen, electra, verlichting etc.”

Meer info: coderood.6kamp.nl

Helaas heeft ook de storm van gisteren een flink schade-geval opgeleverd in corsoland. De bouwtent van corsogroep 6Kamp uit Lichtenvoorde was niet bestand tegen de enorme windkracht en werd onherstelbaar beschadigd.

Het materieel is zo zwaar beschadigd dat, er op een paar aluminium liggers na, weinig bruikbaars meer van over is. Ze zullen de tent gaan demonteren met een mobiele kraan en naar een oplossing voor komend jaar gaan zoeken.

Bericht over de schade van de groep:
Het meest gehoorde zinnetje vandaag is waarschijnlijk “code rood wordt afgegeven door het KNMI”. Helaas was in onze groepsapp het meeste getypte woord: klote.

Onze tent heeft de storm niet overleefd. Dit is een erg grote strop voor ons als corsogroep. Tegen zulke krachten kunnen wij geen tent bouwen. De opslag containers en kantine hebben de storm redelijk doorstaan.

Het is nu door de zure appel heen bijten en ontzettend veel middelen (materiaal, materieel, geld, handen) regelen.
Gelukkig hebben we al van ontzettend veel kanten hulp aangeboden gekregen. Deze hulp zullen wij hard nodig hebben. Maar eerst moeten wij nu een goed plan maken zodat we de tent veilig afkunnen breken en de nieuwe tent kunnen ontwerpen.
Momenteel wordt er dus nagedacht en een voorzichtige start gemaakt van de sloop. Wat gaan we deze dagen doen:
De tent is zo finaal kapot dat, er op een paar aluminium liggers na, niets van over is. We gaan de tent dus niet demonteren maar laten deze met een mobiele kraan met sorteergrijper uit elkaar knippen.

Dit is gevaarlijk, maar niet zo gevaarlijk als wanneer we zelf de tent uit elkaar gaan knippen. Aankomend weekend wordt hier aan gewerkt, echter blijft dit een gevaarlijke bezigheid.hier mogen dus niet teveel mensen op het terrein hebben (dit is ook al afgezet met bouwhekken).

Ondanks het feit dat we veel hulp aangeboden gekregen hebben is dat voor dit weekend helaas nog niet nodig. We vinden dit ook jammer maar in verband de veiligheid een noodzakelijk kwaad.

Tijdens de opbouw en verdere ontwikkeling zullen wij van alle aangeboden, en jullie, hulp graag en zeer nodig gebruik maken.
Al met al een zeer vervelende situatie waar we het beste van moeten maken. Mochten jullie nog ideeën en tips hebben horen we deze graag. Verder zullen we lijsten maken met materiaal en materieel met wat we op korte en langere termijn nodig hebben. Nogmaals hartelijke bedankt voor alle morele steun en we laten zeer spoedig meer van ons horen.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]